8 Ağustos 2012 Çarşamba

J-K Drama Önerileri Part I

A-yoo! Merisa is back! Benim tam bir Japon ve Kore drama manyağı olduğumu biliyorsunuz zaten. Gerçekten dizilerini ve filmlerini çok seviyorum. Şu ana kadar da baya bir seyrettim sanırım. İlk izlediğim dramadan başlayıp burada sizlere, seyrettiğim diziler-filmler hakkında görüşlerimi bildireceğim. Hem böylelikle sizlere de yardımcı olmuş olurum, değil mi? Neyi izleyeceğinize karar verirsiniz. Jaa~ Başlayalım o zaman!
Birazcık, çook azıcık spoiler içerebilir.


No: 1


One Liter Of Tears
Japon Draması - Bölüm sayısı 11

Ah~ Drama hayatına ilk bu dizi ile atılmıştım. Kesinlikle ilk olarak izlenmemesi gereken bir dizi! Konusu gerçek hayattan alınmış bir yapım. İlk bölümden itibaren dizi sizi adeta esir alıyor. Başroldeki kızımız, yani Aya omurilik soğanı dejenarasyonu adı verilen bir hastalığa yakanlanmış. Bu hastalığını öğrendiğinde, doktor ona bir günlük tutmasını istiyor. Ve Aya her gün bu günlüğe yaşadıklarını yazıyor. Bu hastalık ne diye sorarsanız eğer, sizin yavaş yavaş hareket etmenizi engelliyor. Bir müddet sonra yürüyemiyorsunuz. Yatalak kalıyorsunuz denebilir. Hastalığın hiçbir şekilde tedavisi yok. Yani açıkçası bildiğiniz kızın ölümünü izliyorsunuz an ve an.

Başta da belirttiğim gibi bu dizi gerçek bir hikayeden konu edinilmiş. Gerçek hayattaki Aya 23 Mayıs 1988 yılında hayata gözlerini yummuş. Onun yazdığı günlükler sayesinde bu dizi yapılabildi. Her bölüm sonunda verilen gerçekteki Aya'nın fotoğrafları sizin daha çok ağlamanıza, acı çekmenize neden oluyor açıkçası. Dizi gerçekten harika! İnsanı derinden etkiliyor ve etkisinden uzun süre çıkamıyorsunuz. Eğer ağlamaya, böyle hikayelere dayanamıyorsanız eğer kesinlikle tavsiye etmem. Yinede her şeye rağmen yinede izlenmesi gereken bir drama~


No: 2


Hana Yori Dango Season 1- Season 2 + SP Movie
Japon Draması - Bölüm sayısı 9 + 11


Ah HanaDan ah. İzlediğim ikinci J-Drama. Nasıl söze başlasam, nasıl anlatsam bu diziyi inanın hiç bilmiyorum. Çünkü bu dizinin yeri bende o kadar büyük, o kadar ayrıki... Bu dizi sayesinde her şeyden çok sevdiğim Arashi ile tanıştım. Resimde gördüğünüz kırmızı ceketli aptal çocuk sayesinde. -.- Neyse böyle devam edersem baya bir uzun sürecek. O yüzden dizinin tanıtımına geçelim.

Dizinin başrol oyuncusu olan kızımız Makino, Eitoku Gakuen isimli zengin ve elit kesimde yaşayanların gittiği bir okula giden fakir bir öğrenci. Fakirse niye bu okula gidiyor diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Ailesi çevresinde övünmek için kızı bu okula sürüklüyorlar. Annesi-babası oldukça memnun olsa bile Makino bu okula gitmekten hiç memnun değil. Okulu  paraları sayesinde yöneten ve 4 kişiden oluşan Flower Four yani F4 adlı grup yüzünden Makino bu okuldan nefret ediyor.

F4 adlı grup kendisine saygısızlık yapan bir kişinin dolabına kırmızı kart koyar. Bu karttan sonra o kişiye okul hapishane gibi gelir. Çünkü kart alan kişiyle okuldaki kimse konuşmaz. Üstüne üstük gruptaki Doumyoji'den -yani şapşal Jun'dan- zorbalıklara maruz kalır.

Bir arkadaşının zor durumda kalması yüzünden Makino hep uzak kalmak istediği F4 grubuna bulaşır ve ondan sonra olanlar olur...

Gerçekten harika bir yapım. Hem romantik, hem komedi. Ayrıca dayanışmayı ve arkadaşlığın ne kadar önemli olduğunu bizlere çok iyi gösteriyor. %100 izlemenizi tavsiye ediyorum.


No: 3


Kimi wa Petto
Japon Draması - Bölüm sayısı 10

Evet Jun'umun bir draması ile yine karşınızdayım. Onunla tanıştıktan sonra neredeyse tüm yapımlarını izledim. Bu dramanın oldukça farklı bir konusu var. Başroldeki bayanımız Sumire büyük bir gazetede çalışmaktadır. Fakat çok 'mükemmel' birisi olduğu için patronu onu kovar -bu kadar kıskançlık görülmedi-. Kadının hem boyu uzun, hem fiziği güzel, hemde iş hayatında oldukça başarılı. Bu kadar mükemmel olduğu için kendine göre de birisini bulamıyor.

Neyse efendim, bir gün eve geldiğinde kapının önünde bir kutu bulur. Biraz daha yaklaşıp içine baktıktan sonra, içerisindeki kişinin yaralı bir insan olduğunu fark eder. Ve işler iyice karışır...
Kutunun içindeki şahıs -yani Jun- Sumire'nin yanında kalkmak ister. Başlarda buna karşı çıksa da sonradan ancak bir şart ile yanında kalmasına izin verir. Ölen evcil köpeği Momo'nun yerine geçmesi...

Evet yanlış duymadınız. Dizide Jun, insan olan bir köpeği canlandırıyor. Ah benimde böyle bir pettom olsun isterdim...

Biraz yavaş ilerliyor. Bu yüzden bazı yerlerinde sıkılabilirsiniz. Fakat yinede güzel bir yapımdır. İzlemenizi tavsiye ederim.


Evet bugünlük 3 tane tanıtım yeter sanırım. Bir sonraki drama tanıtımında görüşmek üzere. Jaa~ Mata nee~ 

1 yorum: